Václav Hejna

Zvířátko a nebo člověk

17. 07. 2014 14:58:23
Dnes jsem otevřel Facebook a doslova mě praštila do hlavy jedna stránka. Byla zřejmě založena dnes. Podle diskutujících nějaký psychopat, nemocný či nerozumný puberťák. Snad i vrah. Nebo budoucí vrah. Jedná se o stránku, máme rádi kočičky- ale mrtvé či chcíplé.

Zvířátkomilové, lidé a psychopati

Dá se říci, že lidé mě moc rádi nemají, když se chci dostat k informacím a napsat článek. Některé články se dají vlastně snadno okomentovat. No budiž, tak nějak jsem rozjel diskusi na pochybných stránkách. Pro jedny debil, psychopat, pro další snad člověk, pokoušející se o hloupý vtip. Jde přeci o zvířátka. Za nic nemohou. Jsou to živé bytosti...

Taková kočka dokáže udělat mnohdy pěkný binec. Pes se vykadí na chodníku. Nemůže za to, od toho je páníček. Jak dokáže rozlítit taková stránka jako je tato. Kočičky aj.

Rasisté a milovníci všech lidí

Měl jsem jednou možnost sledovat po krátkou dobu facebookovou stránku jednoho Róma, který se snažil na sebe upozornit, že není ten, co patří do jednoho pytle. Chodil do zaměstnání, žil spořádaným životem a pokusil se chránit ty své. Byť zřejmě ne všechny.

Skoro s pláčem stránku smazal a prohlásil, že zřejmě nemá smysl se snažit. Kdybych ho znal osobně, možná bych mu vyprávěl, že život není legrace. A musí bojovat.

Komentáře si asi můžeme všichni domyslet, až po ty nejhorší výhružky s Cyklonem. Poslali byste kočičku do pověstné komory? Na rozdíl od Róma?

Kdo jsme a kam jdeme?

Sám za sebe si nejsem tak úplně jist. Žádný program to doposud nevyřešil. Nenávist zůstává nenávistí. Člověk milující zvířátka by klidně poslal zástupce lidské rasy někam. A ochránil kočičky. Mimochodem facebookovou stránku kočiček nikdo nezrušil, prý s tvrzením, že se nejedná o porušení zákonů.

Na rozdíl od ponechaných a nesmazaných rasistických poznámek na úkor Róma, který se jen snažil dokázat, že třeba on a další nejsou jen špíny a zloději. Toť vše.

Autor: Václav Hejna | karma: 9.36 | přečteno: 514 ×
Poslední články autora