Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Sám říkáte, že ani uklizečka nepracuje za minimální plat. Má tedy cenu (reálnou cenu) o něm mluvit?

2. Nevím, jak to dopadne se zaměstnaností, bude-li muset zaměstnavatel platit za některé zaměstnance o 675 Kč víc. (Pokud má většinu kolem minimální mzdy, tak určitě blbě.)

3. Co vím, jak to dopadne globálně: Zvýšením minimální mzdy se všude tam, kde je skutečně využívána   n u t n ě   zvýší všechny mzdy. A to pak tu společnost (zejména pokud v jejím rozpočtu osobní náklady převažují) položit může.

4.  Pročpak pracujete za minimum, když i uklízečka má víc? Nehcete jít uklízet?

0 0
možnosti

Ále houby. Zaměstnavatel, který platí minimální mzdu, dá jednoduše podepsat smlouvu, na zkrácenou pracovní dobu. A kdo nebude zařezávat 8 a víc hodin, toho vyhodí.

0 0
možnosti

Ve svém profilu blogera se zde prezentujete jako vzdělaný člověk. Nejspíše nás však všechny obelháváte, protože jenom nekvalifikovaný a značně neschopný člověk by ve vašem věku a s vámi deklarovanými znalostmi musel dělat za minimální mzdu. Na navíc by mu asi těžko zbývaly peníze na časté návštěvy Rakouska.

Každé zvýšení minimální mzdy se vždy projeví i zvýšením nezaměstnanosti - to už je léty prověřené pravidlo.

2 1
možnosti
Foto

Asi jste špatně pochopil to, co píši. Za prvé mám finanční rezervu. Za druhé, na časté cesty do Rakouska jistě zbývá. Na rozdíl od nevzdělaného člověka mám větší výběr, od nekvalifikovaného dělníka, až po řídícího pracovníka na úrovni mistra dílny, šéfredaktora malého plátku, technického pracovníka atd. za trojnásobný plat.. Může to být pro mě zkušenost pracovat na takovém místě. Zvýšení nezaměstnanosti se snad projeví, ale ne v tak vysoké míře, jak tušíte. Tak to vidím já...

1 1
možnosti

za minimální mzdu se žít dá -  když jsem odešla "na volnou nohu" (OSVČ), tak první rok se moje příjmy na téhle úrovni pohybovaly...člověk si nemůže moc vyskakovat, ale jde to.... Ovšem institut minimální mzdy tu je daný především jako výchozí suma pro stanovení různých sociálních dávek - takže její zvyšování pouze prohloubí státní dluh

2 2
možnosti
Foto

Neprohloubí státní dluh, ale zvýší mzdové náklady na pracovníka. Zároveň zvýší produktivitu práce, a snad zvýší nezaměstnanost u nekvalifikované pracovní síly.

1 1
možnosti

I80v65o 11Ž32á29č27e16k

13. 4. 2013 13:05

Pane Hejno, jestli vy jste pravičák, tak já jsem kosmonaut.

1 2
možnosti
Foto

Tak to jste asi ten kosmonaut... jojo. Jen o tom nevíte.

1 1
možnosti

Tak vy jezdíte do Rakouska provokovat vlastní dělníky, které málo platíte, drahými auty a bydlením, a v Česku ještě ke všemu berete minimální mzdu? 8-o ;-D

1 0
možnosti
Foto

Rád provokuji, stejně jako ostatní redaktoři na téma, kdo není hloupý může dělat cokoliv, i za minimální mzdu.... Když chce...;-D

1 1
možnosti
Foto

Jakápak minimální mzda ? Vy nejste žádný skutečný pravičák, pane Hejno. Skutečný pravičák, ten institut minimální mzdy odmítá, skutečný pravičák pracuje zadarmo. Vyzkoušejte si to také, pane Hejno, to se Vám to pravičákuje za minimální mzdu osum tisíc hrubého !

2 4
možnosti
Foto

Mě se "pravičákuje" docela snadno ...., již poněkolikáté tu vysvětluji, že ekonomická nadstavba je výmysl Karla Marxe...

2 0
možnosti

Máte v tom guláš. Říkáte si - jsem pravičák, jsem pravičák a narážíte ..... Nemůžete posuzovat minimální mzdu jako sólo instrument, ale zda zapadá do systému nebo spíš ne. U nás minimální mzda slouží především pro vyplácení nezdaněných peněz bokem a ošulení státu. Samozřejmě - je moc živnostníků a lidi nemaj prachy a tak do toho moc vrtat nejde, stát je černá bezedná díra apod.

2 0
možnosti
Foto

No a Vy v tom máte Wienerschnizell. Minimální mzda je tu od toho, aby někteří lidé nevyužívali toho, že lze vyplácet dělníky ještě pod životní minimum. Zákon tomu zabraňuje, aby "otroků" bylo méně, když to nedokáží ocenit ti, co nás platí. Zákony jsou tu od toho, protože máme nemorální společnost. Stejně, jako máme pravidla silničního provozu, ve kterých se už nedá ani vyznat. proč? Lidé jezdí jako "ehm."

1 2
možnosti

Ještě štěstí, že pracovat za minimální mzdu není povinnost.

1 0
možnosti
Foto

To je fakt.... To už tady bylo...

1 1
možnosti
Foto

R77o51m68a83n 17K53o49z42e13l

13. 4. 2013 11:33

No zajímavé, že za pravicových Klausových vlád se minimální mzda zvyšovala pravidelně.

2 0
možnosti
Foto

Od roku 2008 se nezvýšila vůbec.... To asi nebude tím... Nebyla krize..... a je zde mnoho, proč.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS