Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je třeba upřesnit, že pedofilie opravdu není trestným činem, stejně jako jím není třeba sexuální sadismus atd. Sex s nezletilým člověkem je trestným činem, tedy ukojení daných sklonů nezákonným způsobem. 

Z hlediska právního je podstatné, zda je pachatel v době konání trestného činu příčetný, tedy zda si uvědomuje důsledky svého činu. Může být tedy pedofil, pedofilii lze označit za nemoc, ale neomlouvá jej to, protože to nemá vliv na jeho příčetnost. Naopak pokud čin spáchá ve stavu, kdy není schopen posoudit důsledky a doslova neví, co dělá (například pod vlivem halucinací a těžkých bludů), lze jej osvobodit pro nepříčetnost a poslat na uzavřené psychiatrické oddělení.

Tedy: V zásadě souhlasím s vyzněním vašeho článku, ale stálo by za to psát takové články, řekněme, pečlivěji...

4 0
možnosti
Foto

Jistě, několikastránkový elaborát, ze kterého by měl čtenář guláš. Takže Pokud sám píšete blog, pak byste mohl podat právní vysvětlení.... což je samozřejmé, pokud bych se tímto tématem sám zabýval. Jenže v tomto článku řeším pouze zprávu v Idnes. Je jisté, že pedofilie jako taková je nemoc. Stejně jako pod vlivem, jak uvádíte různých příčin (např. bludů). Vlastně jsem se trefil, církev je ovlivněna satanem, jež vytváří i jakési fantastické cosi, co z nás dělá něco jiného než jsme ve skutečnosti. Dobro spojeno se satanem. Ale děkuji za vysvětlení z právního hlediska.

0 1
možnosti
TB

někde tady jsem četl verzi,někdo ji napsal do diskuse,že kdyby se katolíci mohli ženit tak by je takové věci nenapadali. Nevím jestli to skutečně tak bylo,jeden skutečně neví

1 1
možnosti
MP

Nevěřím tomu. Vzhledem k tomu, že nejvíc dětí je zneužito v rodinách blízkými příbuznými…

0 0
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz