Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

SCI-FI :  Církev se zdává restitucí a peníze nechá lidem jako omluvu za všechny vraždy co ve jménu páně provedli.

1 0
možnosti
LC

Autore, větší blábol jsem už dlouho nečetl. Tím nechcí říci , že některá fakta nejsou pravdivá, ale Vy do toho míchate i nepravdy a výmysly, hlavně blábolů , týkajíci se ČSSD.;-O;-O!!!!

1 0
možnosti
Foto

Tak díky mému dnešnímu příspěvku a některým komentátorům jsem si začal hledat informace. Dám je dohromady a pokusím se do 14 dnů vypracovat i s dokumenty a odkazy článek. Nikoliv jako tento s titulkem: Sci-fi: .... Téma církevní restituce, Josef II. a jeho reformace  aj.

2 4
možnosti
Foto

Pokud chcete něco vyjádřit Hejno, soustřeďte se jen to a nenechejte volně těkat myšlenky. Ony se Vám pak vloudí do textu a výskledek je nesrozumitelný. Restituce jsou pěkné darebáctví, pokud jste snad chtěl říci tohle, pak s Vámi souhlasím.

6 5
možnosti
Foto

Takže je darebáctví vrátit někomu něco, co mu bylo ukradeno, a co mu právem patří a jeho právo na ten majetek ani komunisté nezpochybnili. Na tom majetku někdě protiprávně hospodařil a měl z toho zisk.  Takže podle vás je to darebáctví ? Hm to je argumentace.

4 4
možnosti
OK

kostely, kláštery, pozemky ukradl věřícím stát - je správné, že alespon část naloupeného majetku vrací a je nestoudné od komunistů tvrdit, že naše kostely, kláštery, pozemky nám nepatřily, to časem budete tvrdit, že jste je postavili vy, v akci z. chybí blicí smajlík. stejně jako je nestoudné tvrdit,že státní "majetek", je "majetek všech", neschovávajte se za nás, zloději.

10 7
možnosti
Foto

Tak ve století 17. a 18. často přicházela církev k majetku podvodem, protože císař pán jí zákazal bez jeho schválení jakýkoliv majetek získavat.

8 5
možnosti
LP

Autor je zralý na psychiatrii. Možná tam i patří. Už jenom z principu, kolik těm dvěma současným politikům bylo asi let? Za co všechno ještě můžou. Sám autor si tu dobu asi těžko pamatuje. Byla poválečná léta a nikdo si nepřál válku, chudobu. Celý národ si přál změnu. Komu to lze vyčítat. Nyní se nenapravují křivdy, ale bezvýznamné církve dostaly zadarmo majetek který patří všem občanům. S tím se nelze smířit a ti "duchovní" to poznají časem sami co provedli.

11 10
možnosti
Foto

Děkuji za názor. Za prvé, přečtěte si nejdříve titulek. Za druhé, jedná se o publicistický článek (za prvé sci-fi, za druhé jistá podoba fejetonu). Nejde o komentář či reportáž. Jedná se pouze o jakousi zábavnou formu, s jistými prvky reality. A tou je, že levice má populistické návrhy (chceme-li jednoduché), jak lidem podat spravedlnost. Co je to spravedlnost najdete na Wikipedii a nejen tam... Spisovatelé a autoři jiných literárních žánrů jsou povětšinou zralí na psychiatrii, na rozdíl od průměrné společnosti..., která je v rámci norem normální.  :-)

10 5
možnosti
MK

Pane autore. Nemám rád bláboly a ten Váš je opravdu blábol na výtečnoiu s hvězdičkou. Jak mohou komunisté platiti něco církvím, když jim nikdy nic nepatřilo? Ten obrtunel, který udělali Nečas, Kalousek a Duka, byl jen pro Vatikán, což je ciszí stát a tím se dopustili vlastizrady, za kterou budou co nejdříve souzte, hned po skončení téíhle nejhorší vlády od roku 1918. Jako důkaz mého tvrzení, přikládám:

7 15
možnosti
Foto

Budiž názor....:-)  Děkuji za reakci... Po emailu mi přišly lepší.....

3 2
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz