Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To Vaše hodnocení pravice sedí i na vůdce KLDR. Ten taky nechce být rovnostářský a nepodělí se, nerovnost vnímá jako neodstranitelnou za cenu omezení svobod, dokonce nerovnost vnímá jako užitečnou, líbí se mu boj za lepší společnost. I vůdce KLDR klade důraz na individualismus sebe, protože proč kolektivizovat že? A také prosazuje neomezenou svobodu ve svém podnikání a vadí mu záhahy z venčí. Uvnitř si naštěstí udělá pořádek aby sám sebe udržel v prosperitě. A rozhodně nikdy by nesnesl zásahy nějakého státu vůči svému podnikání. On ten vůdce KLDR je vlastně také takový pravicový konzervativní monarchna ... A to jsem vzal vaši tezi pravice skoro krok za krokem, si to konfrontujte se svým textem.

2 4
možnosti

to je opravdu blábol.. :-/

0 3
možnosti
Foto

P83a56v79e18l 19P25á58t38e42k

31. 1. 2013 19:25

Má dnes ještě vůbec smysl dělit politické spektrum na levici a pravici? Vždyť už je to skutečně pouze relikt francouzské revoluce.  Koneckonců, i liberalismus může být podle tohoto konceptu pravicový nebo levicový. O co skutečně jde, je filozofický spor mezi etikami individualismu a kolektivismu. Proč filosofický je nasnadě. Etika je přece navýsost filozofickou disciplínou, která přirozeně předchází jakoukoli politickou filozofii.  Tyto dvě etiky nelze spojovat, jak si kdo usmyslí. Nelze klást větší důraz na jednu či druhou. Buď tak nebo tak. Cokoli mezi tím je jen matením pojmů a důkazem nekonzistentního myšlení.

1 0
možnosti

Střídání vlád levice a pravice je přirozený jev. Avšak bohužel u nás nemáme ani skutečnou praci a skutečnou levici, jak je to běžné v jiných demokratických zemích. Naše "pravicové" strany si na ně pouze hrají a "levicové" jsou odnoží strany komunistické, která patří již ke krajní levici, respektive již k extrémním stranám.. Jediná skutečně pravicová strana byla prvorepubliková Republikánská strana rolnického a malorolnického lidu (agrárníci), proto také byla již v roce 1945 zakázaná.

1 1
možnosti

Agrárníci byla taková středopravice, skutečnou pravicí první republiky byli Národní demokraté, později Národní sjednocení a Národní obec fašistická (taková radikálnější)..

1 1
možnosti

Máte v tom hokej,monarchistické strany rozhodně nejsou pravicové,ony jsou prostě monarchistické.

3 2
možnosti

Vy v tom máte hokej. Monarchistické strany jsou jasná pravice, on dokonce i pojem "pravice" vznikl jako označení monarchistů ve francouském generálním shromáždění stavů..

0 2
možnosti
Foto

Levicové zase spálenou zemi dají do latě, pak se to vystřídá, jako léto se zimou a nastoupí pravice. Je to normální střídání u korýtek. Jeden uvaří, druhý vypapá.;-D

3 4
možnosti

Avšak je otázka, kdo vaří a kdo papá......Většinou je naopak než tvrdíte Vy, viz případ Velké Británie 70. let. Labour Party všechno spapala, takže whigové pod vedením paní Thatcherové to museli vše uvařit........ Toť pro příklad.

3 1
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz