Co mi jako pravicovému voliči vadí na pravici?

20. 01. 2013 17:05:50
O tom, co provedli s hercem Martinem Dejdarem se dočteme už v předchozch článcích na blogu. A tak se vrátím k původnímu záměru, co mi nejvíc vadí na pravicové politice. Celkem nic, ale jsou to asi dvě nejdůležitější věci. Jsem také zaměstnanec a i invalida. Měl bych spíše být levicový?

Myslí šéfové pravicově a zaměstnanci levicově? Tak toto není pravidlem. Můj bývalý šéf byl vždy na levicové vyjadřování názorů velmi háklivý. Odbory ho strašily jako noční můra a představa, že by si nemohl pořídit další automobil z přednostních zakázek, díky zaměstnávání invalidů, to by nepřežil. Minimální mzda, která by dosahovala 10 000.- Kč hrubého by ho dohnala k šílenství. Tak asi jako celou tu naší ekonomiku. Statistiky nezaměstnanosti by vyrazily na úroveň Španělska. Česko by se brzy stalo robotickou vytunelovanou republikou, více než si kdo myslí. Že by strašení? Ne, jen přehřátá ekonomika, co by inflaci vyhnala do dvojciferných čísel.

Vždyť už i ten Martin Dejdar si to podělal svým názorem. Že by Martina Dejdara nahradil Jan Tříska? Koho volí Tříska? Hledal jsem marně, možná si dá nyní větší pozor.

Minimální mzda: Dle mého názoru je velmi nízká a vede k jistému nátlaku v této době z řad zaměstnavatelů. Doba krize též vede ke strachu ze strany zaměstnanců. Pracovní smlouvy na dobu určitou snad mají pomoci firmám k jejich rozvoji. Bohužel jsem si za ta léta všiml pouze toho, jak vylepšit svůj vozový park, rodinu a svůj nemovitý majetek. Málo firem jistě využívá této možnosti, aby pochopili, že právě člověk, zaměstnanec není robot, který nesmí marodit.

První tři dny, ani korunu: Je to zřejmě hloupost zaměstnance, že nemá rezervu, kterou si nevytvořil z minimální mzdy, za doby, kdy pracoval na dobu určitou. Byl propuštěn z důvodu nedostatku zakázek. A invalidé jistě vyžijí ze svých druhých a prvních stupňů. Za doprovodu některých závistivých zdravých. A výsměchu těch, kteří si vše vydobijí.... na úřadech. A jiných úřadech, či snad přes lidská práva.

Jako pravicový volič souhlasím s pravicovou politikou. Nesouhlasím ovšem s jejím prováděním. Je jisté, že za všechno nemohou politici, kteří vytváří zákony, které se obchází. Obcházet budou, protože od toho zákony zřejmě jsou.

Souhlasím s tím, že občan je strůjce svého štěstí a neštěstí. Na právo bránit se, ale i nad vším mávat rukou a neustále si stěžovat.

Nesouhlasím s tím, když jsou využívány dotace na obohacení svých rodin díky vytunelovávání družstev pro zaměstnávání invalidů.

Pravicová politika nemůže fungovat správně ve společnosti, která se řídí pravidlem "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu."

Pak je zde opět živná půda pro levicový populismus, který roste díky pravicové neschopnosti čelit těmto případům. Jak změnit společnost?????

Autor: Václav Hejna | neděle 20.1.2013 17:05 | karma článku: 12.20 | přečteno: 717x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 143 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 20.20 | Přečteno: 759 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.77 | Přečteno: 203 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 164 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 236 | Diskuse
Počet článků 252 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 948
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6 https://www.facebook.com/public24 Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...